Wanneer hoortoestellen alleen niet volstaan.

  • Vaste, draagbare of mobiele telefoons met extra versterking.
  • Hulpmiddelen die zorgen voor een draadloze connectie tussen telefoon/smartphone, TV, mp3, pc, ... en uw hoorapparten is een fantastische evolutie binnen de recente hoortoesteltechnologie. De geluiden van smartphone, TV en andere audioapparatuur kunnen draadloos gestreamd worden naar uw hoortoestellen, zodat u deze rechtstreeks in de hoortoestellen ontvangt. U ontvangt het geluid volgens de sterkte die u nodig heeft om alles goed te verstaan. Zo kan u moeiteloos een telefoongesprek voeren, naar TV kijken zonder dat uw omgeving klaagt dat deze te luid staat, skypen met familie en vrienden over de hele wereld, op het werk deelnemen aan videoconferenties, ...
  • Draadloze signaliseringssytemen die je op elk moment waarschuwen voor geluiden zoals de deurbel, rookmelder, telefoon, babyfoon,... Hierbij werk je met één of meerdere zenders die de geluiden opvangen en deze draadloos doorsturen naar een ontvanger. De ontvanger verwittigt je akoestisch, via lichtflitsen of via trillingen van waar het signaal afkomstig is. Dit schept een enorm veiligheidsgevoel bij de slechthorende of dove persoon.
  • Ook voor op het werk zijn er een ruim aanbod aan hulpmiddelen die de gesprekken tijdens vergaderingen, voordrachten en andere belangrijke luistersituaties vlotter doen verlopen.

OverHOREN helpt u om op zoek te gaan naar de juiste hulpmiddelen en zoekt mee naar de financiële ondersteuning hiervan.